Vaihda kieleksi suomi Change language to English
Sky Climbers

Tiimi

Anne-Mari Hyryläinen

Ikä: 32

Ammatti: urheilija

Koulutus: restonomi


Kuka Anne-Mari on?

Anne-Mari Hyryläinen on 32-vuotias naisurheilija. Anne-Maria voi kuvailla parhaiten urheilua ja liikuntaa yli kaiken rakastavana persoonana, joka nauttii omien fyysisten ja henkisten rajojensa kehittämisestä. Viime vuodet hän on asunut miehensä Jannen kanssa Dubaissa mutta vierailee Suomessa säännöllisesti mm. kilpailumatkojen merkeissä. Urheilussa Anne-Mari on keskittynyt pääasiassa kestävyysjuoksuun ja hänen päämatkansa on maraton. Juoksu-uran kohokohdiksi Anne-Mari mainitsee SM-maratonin hopeamitalin ja kaksi Helsinki City Marathonin kakkossijaa. Lisäksi hänellä on SM-mitaleja duathlonissa.

Koulutukseltaan Anne-Mari on restonomi ja hän on työskennellyt hotelli- ja ravintola-alalla Suomessa. Työ- ja elämänkokemusta on myös karttunut Sambiasta, Englannista sekä Intiasta. Tällä hetkellä urheilu on Anne-Marin pääasiallinen tehtävä ja ammatti.

Miten Anne-Mari päätyi kiipeilyn pariin?

Anne-Marin kiipeilyinnostuksen taustalla on nuoruuden partiotoiminta ja lukuisat metsäleireillä vietetyt viikonloput ja kesälomat. Nämä nuoruuden aktiviteetit synnyttivät rakkauden luontoon ja sen tarjoamiin haasteisiin. Varsinaisen kiipeilyn pariin Anne-Mari löysi Laskuvarjojääkärien Killan järjestämän jääkiipeilykurssin kautta. Kurssi järjestettiin Ruotsin Kebnekaisella.

Toinen “sysäys” oli, kun Anne-Mari näki Everestin omin silmin ensimmäisen kerran viettäessään häämatkaansa pyöräilemällä Tiibetin Lhasasta Nepalin Kathmanduun. Mount Everestin ja useiden muiden yli 8000 metriä korkeiden lumisten huippujen näkeminen synnytti Anne-Marissa kipinän päästä kiipeämään näitä vuorten jättiläisiä. Häämatkallaan Anne-Mari vieraili myös Everestin pohjoispuolen perusleirissä 5200 metrin korkeudessa. Maailman korkeimman ja vaikuttavimman vuoren näkeminen lähietäisyydeltä jätti Anne-Marille suuren nälän itse vuoren "huiputukseen".

Mitä kiipeily merkitsee Anne-Marille ja mitkä ovat hänen tavoitteensa?

Anne-Marille kiipeily on omien sekä luonnon voimavarojen kokemista sekä niiden yhdistämistä. Kiipeily tarjoaa todellisia haasteita niitä kaipaaville. Aktiiviurheilijan hyvästä peruskunnosta on myös paljon apua vaativissa oloissa ja kovissa fyysisissä suorituksissa.

Anne-Mari on kiipeillyt Euroopassa ja Aasiassa. Kokemusta on karttunut niin Mont Blancilta (2007) kuin Nepalista: Chulu West (2008), Kang Guru (2008), Tukuche Peak (2009), Mount Everest (2010). Anne-Marista tuli kautta aikain toinen Everestin huipun saavuttanut suomalaisnainen.

Juoksu on Anne-Marille elämäntapa joka on erittäin tärkeä osa hänen elämää. Lenkkarit kulkevat aina hänen mukana, minne ikinä hän matkustaakin. Kiipeilystä on kuitenkin tullut hänelle todellinen intohimo.

"Mitä mahdottomampi tilanne kiipeilijällä on ja mitä suuremmat vaatimukset hänelle asetetaan, sitä makeampana veri virtaa hänen suonissaan."

Anne-Marin blogi

Odottelua ja valmistautumista perusleirissä vappupäivänä

1. toukokuuta, 2010—Tasan kuukausi sitten tiimimme lensi Kathmandusta Luklaan, josta aloitimme nousumme kohti Everestiä. Kuukausi täällä jylhissä maisemissa on vierähtänyt todella äkkiä. Paljon ollaan koettu ja paljon uutta opittu. Hienointa on tietysti ollut kiipeileminen ja upeat maisemat, joihin ei varmasti koskaan kyllästy. Haastavinta minulle tämän kuukauden tai viimeisten viiden lepopäivän aikana on ollut odottaminen. Urheilijana olen tottunut olemaan paljon liikkeessä ja nyt kun lepo on se kaikista tärkein valmistautuminen, se tuntuu välillä jopa mahdottomalta. Hinku takaisin kiipeilemään on kova. ......
Lue koko kirjoitus »


 • Everestin perusleiri (5350m)
 • Namaste
 • Valmiina matkaan
 • Yksilönä vai joukkueena vuorilla?
 • Ajanvietettä Everestille
 • Odotusten aikaa
 • Oma ennätykseni Dubain Maratonilla, JES!
 • Liwa-seikkailu hiekkadyyneillä
 • Treeniä, glögiä ja valmistautumista Everestille
 • Mount Everest eli Chomolangma
 • Elämästä Dubaissa
 • Tukuche Expedition 2009