Vaihda kieleksi suomi Change language to English
Sky Climbers

Päiväkirja

Sky Climbers -videohaastattelu, Kathmandu

Kirjoittanut SkyClimbers Team 2. kesäkuuta, 2010 — Comments

Ennen paluutaan Dubaihin Anne-Mari kertoi kokemuksistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.


Kuvia huippupäivän tunnelmista

Kirjoittanut Jussi Juutinen 2. kesäkuuta, 2010 — Comments

Lähetämme tässä kuvia huippupäivän tunnelmista. Lisää on tulossa vielä myöhemmin.

Kiipeilijöitä Khumbun jääputouksella

Hiljaisuuden laaksoa ykkösleirin yläpuolella

Camp 2

Jussi on juuri saapunut kolmosleiriin (7200m)

Anne-Mari kolmosleirissä

Maisema kolmosleiristä alas hiljaisuuden laaksoon

Auringonlasku kolmosleirissä

Cheddar Sherpa Lhotse seinämällä lähestyy Geneva Spuria

Kiipeilijöitä Geneva Spurilla

Maisema n. 7900 metrin korkeudesta

Kiipeilijöitä Geneva Spurilla, takana Nuptse

Auringonlasku nelosleirissä 8000 metrissä

Anne-Mari Everestin huipulla

Jussi Everestin huipulla (taustalla Makalu)

Jussi vaimoineen Everestin huipulla

Mount Makalu pilvien seassa

Anne-Mari nelosleirissä huipulta paluun jälkeen

Anne-Mari ja Jussi nelosleirissä huipulta paluun jälkeen

Jussi nelosleirissä täydessä "taisteluvarustuksessa"

Kuun nousu kakkosleirissä

Kiipeilyn jäljet näkyvät Jussin kasvoissa huipulla käynnin jälkeen

Kiipeilijä laskeutuu hiljaisuuden laaksossa kakkos- ja ykkösleirin välissä

Näkymä railon sisältä. Jussi kuvasi Lhakpaa yli 10 metriä railon sisältä.

Perusleirissä odotti onnittelukakku

Everest nähtynä Tengbochesta


Terveiset Kathmandun lämmöstä

Kirjoittanut Jussi Juutinen 1. kesäkuuta, 2010 — Comments

Koko Sky Climbers -tiimi nauttii tällä hetkellä täysin sieluin Kathmandun lämmöstä ja palveluista. On tuntunut oudolta palata takaisin "maan pinnalle" ja ns. normaalin elämän pariin. Kaksi kuukautta leirielämää kuitenkin on kuitenkin sen verran pitkä aika, että pientä positiivista kulttuurishokkia on tällä hetkellä ilmassa. Olemme majoittuneena erittäin tyylikkäässä ja mukavassa Hotel Courtyardissa Thamelissa eli aivan Kathmandun keskustassa. Hotellin omistajat Michelle ja Pujan ovat olleet uskomattoman ystävällisiä ja saaneet olomme tuntumaan erittäin tervetulleilta. Myös koko muu Altitude Junkiesin retkikuntatiimi on majoittuneena samaan hotelliin eli seura on säilynyt samana, vaikka ympäristö onkin vaihtunut. Tosin enää meidän ei täydy jakaa samaa WC:tä, vuorotella suihkun ottamisessa tai kuunnella viereisessä teltassa olevan kiipeilykaverin tuhinaa yön pikkutunteina. Henkilökohtaisen reviirin rajat ovat näin yllättäen taas laajentuneet vanhoihin mittoihinsa.

Viimeiset pari päivää ovat kuluneet lähinnä syömisen ja lepäilyn merkeissä. Keho on ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen alle 5 000 metrin korkeudessa ja toipuminen retkikunnan rasituksista voi alkaa. Kaloreita on matkan aikana kulunut, lihakset ovat hävinneet ja jokainen meistä on erittäin luihussa kunnossa. Ensimmäisenä iltana takaisin Kathmandussa huomasin olevani jatkuvasti nälkäinen. Ruokahaluni oli hyvä koko retkikunnan ajan aina ylimpiä leirejä myöten, mutta tämä oli nyt jotain aivan muuta. Nautimme kiipeilykaverini Ben Stuckeyn kanssa ensimmäisen illallisen klo 18. Se oli normaali täysi illallinen jälkiruokineen päivineen. Pienen kaupungilla kävelyn jälkeen nälkä hiipi taas mieleen ja toisen illallisen vuoro oli klo 20. Kiipeilyssä viikkojen aikana menetettyjä kaloreita ei kuitenkaan niin nopeasti palauteta ja kolmannen illallisen aika koitti hotellin terassilla klo 22. Tuon jälkeen olo oli vihdoin vasta sen verran kylläinen, että pystyi ajattelemaan nukkumaan vetäytymistä.

Nyt kroppa ja syömishalut ovat jo rauhoittuneet normaaleiksi. Tulee silti kestämään vielä kauan ennen kuin pääsee ulkoisesti samoihin mittoihin kuin retkikunnan alussa. Mutta mikäs kiire tässä on. Everestin huippu on saavutettu ja retkikunta on ollut menestys kaikin puolin. Vaikka Anne-Mari ei saavuttanutkaan huippua ensimmäisenä suomalaisena naisena, ei tunnelmamme ole missään nimessä pettynyt tai hävinnyt. Ylipäänsä Everestin huipun saavuttaminen ja turvallinen laskeutuminen takaisin alas on ollut meille unelmien täyttymys.

Anne-Mari sai vaihdettua lentonsa aikaisempaan ja hän palaa miehensä Jannen kanssa kotiin Dubaihin jo huomenna keskiviikkona. Minä (Jussi) vietän Kathmandussa vielä neljä päivää kuvaten Lhakpan ja Janin kanssa materiaalia dokumenttielokuvaan. Yritämme myös saada haastattelun Ms Elizabeth Hawleyltä, joka Himalajan kiipeilyn tietämyksellään olisi meille huima sisällöllinen lisäys elokuvan materiaaliin. Katsotaan miten käy. Luvassa on siis työntäyteisiä päiviä ja tämän retkikunnan viimeisten asioiden hoitamista. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Everestin retkikunta.


Videopäiväkirja (31.5.2010)

Kirjoittanut SkyClimbers Team 31. toukokuuta, 2010 — Comments

Sky Climbers -tiimi on palannut Katmanduun. Jussi kertoo, miten matka sujui ja samalla näemme julkaisematonta kuvamateriaalia Everestin huipulta.


Jussin terveiset Pangbochesta

Kirjoittanut SkyClimbers Team 27. toukokuuta, 2010 — Comments

Retkikunta on lähtenyt vaeltamaan perusleiristä alaspäin. Mieli on todella korkealla ja kaikki ovat todella iloisia, että kylmä jäätikkö jää taakse. Tänään retkikunta on nähnyt puita, kukkia tai ylipäänsä mitään vihreää ensimmäistä kertaa 50 päivään. Tänä yönä ensimmäistä kertaa 50 yöhön retkikunta pääsee nukkumaan oikeaan sänkyyn.

Kuuntele alta Jussin iloa täynnä oleva puhelu Pangbochen kylästä (3950m):